CensurfriDNS

Flyttedag nærmer sig

by Tykling @ januar 23, 2022 20:21

FL;LI: unicast serveren flytter til et nyt hosting center indenfor 1-2 uger. Forvent lidt nedetid, men der er ikke behov for konfigurationsændringer.

Siden denne service så dagens lys i 2011 har unicast noden unicast.censurfridns.dk kørt fra AS9167 IP adresser som tilhører Telia Danmark (siden de købte Siminn Danmark). Fysisk er serverne placeret i et GlobalConnect datacenter i Høje Tåstrum i et 1/4 rack jeg har lejet der siden 2009 agtigt.

Sidste år valgte Telia at sælge deres hosting forretning i Danmark til SAC-IT, hvilket betyder at det datacenter jeg har lejet mit 1/4 rack i i mere end et årti lukker (meget snart).

Fordi SAC-IT købte alle hosting kunderne har de også overtaget IP adresserne (inklusive 89.233.43.71 og 2a01:3a0:53:53::) så den nuværende plan for unicast serveren er at leje en kraftig VM hos SAC-IT og få routet de nødvendige IP prefixes ned til den og køre videre derfra. Telia og SAC-IT er med på planen og vi er næsten klar til at teste alting.

Jeg flytter TLS nøglerne med til den nye server og alle IPer forbliver de samme, det er kun antal hops og routen der ændrer sig. Udover lidt nedetid burde der ikke være brugerimpact med mindre der sker noget uforudset.

Når serveren er kommet på plads i sit nyt hjem laver jeg en blogpost mere omkring kommende ændringer til denne service, inklusive at lukke for klartekst port 53 DNS opslag, og muligvis et IP skifte for unicast serveren (det er irriterende at være bundet til 1 udbyder!). Jeg giver 3-6 måneders varsel før jeg ændrer noget, men overvej at skifte til DoT eller DoH allerede i dag så du er klar til fremtiden :)

Kategorier: unicast